Shape up – фитнес аеробика

Posted on

Името на тази групова тренировка идва от думата „shape“  а именно „оформям„. Затова фокуса е върху стягане на тялото и добрата физическа форма. Ефекта от заниманието е отслабване, структуриране, помощ в борбата с целулита и подкожните мазнини.

Какво представлява тренировката?

Това е групово занимание, което използва техники от фитнес залата, основни методики за натоварване на големите мускулни групи и детайлно включване на проблемите зони при жените ( талия, ханш, бедра, корем )

Целта на „Shape up“ е хармонично развитие на  тялото, освобождаване от стреса на ежедневието и спомагане за редуциране на теглото.

Всяка тренировка започва с танцувална част, включват се степ платформи и различни комбинации с или без гирички.

Основната част е съставена от ефективни упражнения, които натоварват цялото тяло, упражненията са разделени на сетове или на интервали под формата на на интервална тренировка.

В тренировката се използват уреди като гирички, пудовки, ластици, степ платформи плюс комплекси със собствено тегло.

В края на всяка тренировка се обръща специално внимание на стречинга, които продължава от 8 до 10 минути. (стречинга често е пренебрегван от спортуващите, но е много важна част от пълноценната тренировка)

За кого е подходяща тренировката „Shape up“ ?

Поради големия диапазон от упражнения и тяхната модификация, заниманието е подходящо както за начинаещи, така и за напреднали.